Valencia

Verrassend Spanje

Dag 01

Verzamelen op Schiphol voor check-in. Na aankomst op de luchthaven van Valencia: meet & greet met de Nederlandstalige gids.  Aansluitend panoramische tour door Valencia naar uw hotel. Tijdens deze stadswandeling worden de belangrijkste pleinen, bezienswaardigheden en monumenten in het oude centrum bezocht, zoals het stadhuisplein, Plaza de la Reina en Plaza de la Virgen met de kathedraal en het Generalitat-paleis, de Lonja en de centrale markt. De stadswandeling eindigt bij Restaurant Dehesa Santa Maria, waar de lunch plaatsvindt.  Na de lunch te voet naar het hotel voor check-in kamers. Vrije tijd tot aan het diner.

Dag 02

Ontbijt in het hotel. Daarna verzamelen in de lobby van het hotel. De gidsen komen de groep halen bij het hotel, vanwaar in drie groepen fietsen worden opgehaald bij het Keramiekmuseum. Start fietstour. Vanaf het hotel gaat de route langs de universiteit en via de Glorieta naar de rivierbedding. Eenmaal in de rivierbedding worden eerst de Calatravabrug en het metrostation bezocht. Vervolgens gaat de tour naar de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. De fietstour gaat verder langs diverse gebouwen van de architect  Santiago Calatrava. Ook wordt een stop gemaakt voor een rondleiding in het Operagebouw. Tijdens deze privé-rondleiding van een uur bezichtigt u dit meesterwerk van de architect Santiago Calatrava.  Om circa 13:00 uur: tapaslunch. Na de lunch vrije tijd, waarvoor u de fiets de rest van de dag nog kunt gebruiken. Diner op eigen gelegenheid.

Dag 03

Ontbijt in uw hotel. Verzamelen in de lobby van het hotel voor vertrek per touringcar, en met gids naar Albufera, op circa tien kilometer buiten Valencia. Het natuurgebied Albufera is een mozaïek van landschappen ten zuiden van de stad; in het Nationale Park ligt het grootste meer van Spanje, genaamd Albufera. De gids geeft in de bus uitleg over deze lagune en het Nationale Park. Vervolgens maakt u een boottocht van een uur over het meer naar de Barraca, waar u van boord gaat voor een aperitief en paella-lunch. Deze lunch bereidt u zelf: paella cooking in teams. Rond 15:00 uur bent u weer terug in het hotel, waarna u de rest van de middag vrij te besteden heeft. 's Avonds te voet naar restaurant voor een muzikaal diner. Een typisch Spaans diner dat muzikaal wordt opgeluisterd door een Tuna-groep van vier zangers, zogenaamde tuno’s, die vrolijke Spaanse muziek ten gehore brengen en als troubadours tussen de tafels door bewegen. Wel sfeermakers, geen dansmuziek.

Dag 04

Ontbijt in uw hotel. Uitchecken en daarna vertrek per bus uit Valencia richting Requena voor de lunch. Onderweg bezoek aan bodega met proeverij. Requena is een oud stadje waar veel embutidos worden bereid; dit zijn diverse worstsoorten zoals chorizo en bloedworst. Het menu is inclusief water, wijn, fris en koffie. Na de lunch te voet naar de grotten onder het dorpsplein. Hier wordt de groep in twee kleinere groepen gesplitst. Groep 1: Rondleiding door de grotten onder het dorpsplein, met Engelssprekende gids. Groep 2: Wandeling door Requena met de Nederlandse gids. Na 45 minuten wordt er gewisseld. Na de rondleidingen is er nog wat vrije tijd om in het plaatsje rond te kijken voordat de bus naar de luchthaven vertrekt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial