Sydney, a walk with a view

Sydney, geweldige stad aan de andere kant van de wereld. Het lijkt of iedereen hier altijd rondloopt met een lach, maar wat wil je ook als bijna altijd de zon schijnt.

In Sydney loopt alles en iedereen. Sportiviteit staat hoog in het vaandel en dat zie je ook: veel mensen sporten, ondanks de warmte, en er zijn weinig dikke mensen. Als je ’s morgens vroeg door de stad loopt, zie je iedereen keurig in werkoutfit, met daaronder comfortabele sneakers, naar het werk lopen.  Sydney heeft diverse groene parken waar je aan de hectiek van de stad kunt ontsnappen, een schaduwrijk plekje kunt vinden en heerlijk kunt wandelen.

Wandelen
Mijn wandeling begint in Hyde Park, het oudste park van Australië, gelegen in het CBD (Central Business District) van Sydney. Het park is in tweeën gedeeld, gescheiden door de drukke Park Street. Lopend in noordelijke richting geniet ik van de rust, het groen en een diversiteit aan exotische en inheemse bomen en palmen. Ik loop langs verschillende oorlogsmonumenten ter ere van alle Aussies die wereldwijd hun land hebben gediend.  Het mooiste plekje vind ik bij de Archibald fontein, een prachtige grote fontein in de vorm van een zeshoek, helemaal aan het einde van het park.  Hier is het heerlijk om te gaan zitten en mensen te bekijken, een mengelmoes van toeristen en werkende Aussies tijdens hun lunchbreak. Tip: vergeet niet op je eten te letten want de lokale vogel de ibis is altijd in de buurt.Sydney, uitzicht Mrs Macquaries Chair

Botanical Gardens
Als ik Hyde Park verlaat zie ik links in de verte Sydney Tower,  met zijn 309 meter de hoogste toren van Sydney en rechts St. Mary’s Cathedral. Via Art Gallery Road loop ik richting Botanical Gardens.

Botanical Gardens heeft verschillende tuinen met meer dan een miljoen bomen, struiken en planten.  Ik waan me echt middenin een tropisch regenwoud, met zoveel verschillende kleuren groen en fleurige en geurende bloemen en het gekwetter van vele vogels op de achtergrond. Vanaf augustus tot februari staat hier de Jacaranda in bloei. Een van de mooiste en meest sierlijke bomen ter wereld, met prachtig paarse bloemen, die in de Gardens rijkelijk vertegenwoordigd is.sydney, uitzicht Harbour Bridge

Mrs Macquarie's Chair
Op het uiterste puntje  aan het water bevindt zich Mrs Macquarie's Chair, een stoel uitgehakt in een rots van zandsteen. De vrouw van de Engelse generaal Macquarie genoot hier begin 19e eeuw van de panoramische uitzichten en wachtte op de Britse schepen die van zee kwamen. Het mooiste plekje is echter  juist aan de andere kant,  gewoon zittend op het grasveld. Vanaf hier heb ik het allermooiste uitzicht op het glinsterende water, Opera House en de Harbour Bridge en voel ik me echt in Sydney.

Jammer dat Sydney zover weg is want het zou  een geweldige citytrip zijn. Maar mocht je naar Australië gaan, neem dan ruim de tijd om Sydney te bezoeken en misschien deze wandeling te maken.

 

P.S. Als je het écht ‘the Aussie way’ wilt doen, ga de route hardlopen en  verder  over de Harbour Bridge. Dan is het helemaal af.....
'Cheers' Esmar