Engelberg-Titlis

Beleef winter in Zwitsers skigebied Engelberg

Het hooggelegen dal van Engelberg in Centraal-Zwitserland heeft een actief zomer- en winterprogramma te bieden. De Titlis is de hoogst gelegen bestemming voor een excursie naar een gletsjer en het grootste ski- en snowboardparadijs van Centraal-Zwitserland. Titlis en zijn gletsjerpark kunnen met de draaiende Rotair-gondelbaan worden bereikt. Op 3020 meter hoogte openbaart zich een grandioos panorama op de Centrale Alpen. Het Titlis-gletsjerpark en de Ice Flyer-stoeltjeslift zijn een glijparadijs. Verder heeft de Titlis ook een gletsjergrot in eeuwig ijs, de hoogstgelegen hangbrug van Europa en diverse wandelmogelijkheden te bieden.
Dag 01

Ontmoeting op Amsterdam Schiphol Airport voor de Swiss-vlucht LX725 naar Zürich. Na aankomst op de luchthaven reizen we per trein via Luzern (overstap) naar Engelberg. De lunch kan in de trein of bij aankomst genuttigd worden. Na aankomst in Engelberg wandelen we naar het hotel voor check-in. In de middag wandelen we naar Brunni Valley station en gaan omhoog naar de Brunnihütte om te genieten van de Airboard Ride. Drankjes nuttigen we in bergrestaurant Ristis (of buiten op terras). In de avond diner en overnachting Engelberg.

Foto: Airboard/Bernard van Dierendonck, Schaffhauserstrasse 15, CH-8006 ZŸrich, Switzerland. Tel: +41 (0)1 350 27 35/ bernivd@bluewin.ch
Dag 02

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Titlis Valley station. Bezoek aan iglodorp en rit met elektrobikes op het snowXpark. Omhoog naar Mount Titlis, een gletsjer op 3020 meter hoogte. “En we draaien”: eemaal om de eigen as, zwevend boven de gletsjer richting de Titlis; de draaiende gondel Rotair. De bovenste etappe van de Titlisbaan blijft spectaculair. Bezoek Titlis Cliff Walk, hoogste hangbrug in Europa. Om 19:00 uur verzamelen in de hotellobby om te gaan nachtsleeën. Kaasfondue in restaurant Chalet. Overnachting Engelberg.

Myswitzerland.com
Dag 03

Na ontbijt vertrek per trein vanuit Engelberg naar Luzern.  Traditie en moderne tijd staan in Luzern dicht bij elkaar want de stad heeft ook op het gebied van innovatief design naam gemaakt. Tot de architectonische hoogtepunten hoort het futuristische Kultur- und Kongresszentrum (cultureel en congrescentrum) van de Franse sterarchitect Jean Nouvel. Het KKL is ook symbool van de «Festivalstad Luzern» met door het hele jaar heen de meest uiteenlopende culturele manifestaties. Wij bezoeken het KKL.  Na een uur vertrek per bus naar Hotel Seeburg voor lunch waarna we een bezoek zullen brengen aan het Transportmuseum. In de middag vertrekken we per trein naar Zürich Airport voor vertrek met Swiss vlucht LX734. In de avond aankomst in Amsterdam.[/span8]